RANDOM ☺

Macam nak buat homework,tapi .......Ye,malas . sangat malas .Ok, *LAZY SONGS * dimainkan. Esok mungkin . Kalau bukan esok sehari nak naik sekolah baru bertungkus lumus sampai tertumus buat homework.Tertumus? poyonya .Konon nak tunjuk struggle la tu.Mulalah tidur lambat,bangun pun lambat.Hari first sekolah wajib datang awal woii. 
Ok-ok !
Hmm . Ingatkan tuisyen addmath dah tutup tirai (tamat).. Tapi sabtu ni ada kelas lagi rupanya .Cikgu Adam nak habiskan chapter 5 maybe. Rajin betul cikgu 'saya' ni .



* tuisyen *
 credit to : Ili nabilah 
Hari ni patutnya aku , fatin and ejah pergi sekolah . Ada hal katanya . Pepagi lagi masing-masing dah siap dan aku dah 'prepare' habis la nak pergi sekolah 'kesayangan' aku tu .Tengah start motor tu,tetibe deringan telefon bimbit 'memecah' kesunyian pagi . HAHA .
Tup-tup dapat text dari cikgu yang hal tu dibatalkan . Grrr . So, tukar plan la. Ejah ajak fatin datang rumah aku.Nasib baik ada plan lain.Datang rumah aku main scrabble , internet and ingatkan nak main twister,tapi takde pulak . Main scrabble aku asyik kalah. jebon betul lahh. Haishhh . Bila dah bosan,tak tahu nak buat apa , webcam la . Mengisi masa terluang sambil buat kenangan . HEHE .






* In Shaa Allah kita kawan dunia dan akhirat *



Kau disana dan aku disini .


Deringan telefon bimbit memecah kesunyian malam . 
Novel yang di baca diletakkan di sisi.
Tangan mencapai telefon bimbit di atas meja . 
Mata dan tangan dilarikan di skrin telefon bimbit. 
Unlock . 1 new message .
Open . 
Mata dilarikan membaca isi kandungan tersebut.
Menghayati dengan tekun .
Menghayati setiap isi kandungan pesanan tersebut.
Nafas di tarik . Perlahan . 
Exit .
Air mata jatuh, setitis . Ya . Dia . Insan yang selama ini aku rindu,namanya yang selalu menjadi saham dalam setiap tadahan doaku. Andai sahaja kau tahu betapa aku rindu waktu kita dahulu .Andai sahaja kau tahu yang aku selalu berharap waktu dulu kembali semula. Andai sahaja aku dapat memberitahumu.jarak ini yang sentiasa  menjadi penghalang di antara kita . Mungkin kau di sana tapi aku masih lagi di sini . Tapi demi persahabatan ini,aku hanya mendiamkan diri .Bagi aku,itulah jalan terbaik.Mendiamkan diri.


                                            

I want you to know that you'll always have my shoulder when you cry.I'll never let go,never say goodbye . 
But when i noticed that you want walk away from me without any reason,i will let you go.Maybe your part in my story is over . I'm sorry . Really sorry .

Oh kentut -,-

Saja jaa nak buat entri pasal ni . jangan cakap aku selekeh pulak . haha
semua orang pernah kentut kan . 
tak ngaku ? ngaku jelahh . 
cuma cara kentut kita je yang berbeza . hahahaha .



so,here we go .


Tak jujur : orang yang kentut dan salahkan orang lain . 

Bengong : orang yang tahan kentut berjam jam --" 

Yakin dengan diri : orang yang kentut dengan lantang serta berirama--" *pokerface*

Sadis : orang yang kentut dalam selimut dan kibas kibas bau-nya --"

Strategik : orang yang sembunyikan bunyi kentut dengan ketawa yang kuat --"

Misterius : orang yang kentut tidak dapat di kesan . baunya boleh komakan orang di sekeliling. this is called silencer .

Gugup : Kentut apabila disergah --"

Periang : Kentut slow2 lepas tu senyum sorang sorang XD

Bodoh : kentut dan ambil baunya supaya orang lain tak bau

Pemalu : kentut terkepit kepit --"

Terbuka : kentut masa ketawa . 

Kurang ajar : kentut masa makan -..-





*pandai2 lah estimate korang punya jenis kentut ye *
credit to : http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com

Buku sekolah ????


Tajuk post yang menyeramkan . Haha .
Semua yang berkaitan sekolah sangat menyeramkan .
Hari ni rupanya beli buku . Baru aku tahu .
Nasib baik ada yang bagitahu . 
Thank for that guy :) Thanks gak tolong belikan .huhu .
Betapa tak pedulinya aku pasal sekolah . huahua . 
padahal nak spm tahun depan .
2 minggu lagi.. counting days BACK TO SCHOOL.
kalau boleh,aku tak nak form 5 .urghhhh ! 
saya tak bersedia lagi untuk menjadi budak form 5 or SENIOR tahun depan.
(senior wajib capslock) gagaga *
Mom,teacher,PM i want forever holidays ............ *crying* T.T
 
kalaulah buku tulis kat sekolah cover macam ni,sure aku excited nak naik sekolah.....hmm .
credit to : Mr.google 

*i'm searching for this novel *
bukan BUKU TULIS lah !


Dear nenek ❤

Fuhh kanan , fuhh kiri . banyak gilak habuk kat blog aku nih .
Al-maklumlah,dah berkurun sangat tak update .
bukan tak nak update,tapi sememangnya malas yang terlampau nk update .
Student la katakan . Homework la,kelas la and bla bla bla . Cuti pun kena pergi kelas *sigh* 
Biasalah,selagi bergelar pelajar selagi tulah perlu belajar. cari ilmu sebab ilmu tak pernah datang dengan sendirinya.Kalaulah ilmu tu datang tanpa perlu berusaha,gerenti semua manusia dalam dunia ni malas nk mam**s la jawabnya.
First entri of the year ni . huhu.
masih kekalkan lagi theme pink kat blog.
serba serbi pink . 
macam budak2 kan -,- so what ? haha


Back to the title of the post  
Entri ni special untuk nenek yang paling aku SAYANG dalam dunia ni .

Dear nenek .

I love you more than anyone else . more than my self . more than anything .
so,please be healthy so that you can advice me always + everyday.You know what,i always pray that i died first before you . and you know why? because i can't live without you . Having you by my side was the awesomeness part of my life . 
*sila terharu*





*my nenek*
 ok,muka aku sangat lah teruk,so tak perlu kata apa apa .

semoga pembedahan mata nenek berjalan dengan lancar pada 19.12 12 .
Aaminnn :)

Rindu .

ASSALAMUALAIKUM.


Tetibe je nak buat entri pasal ni.Aku pun tak tahu kenapa.
Maybe aku mimpi dia semalam.
Siapa yang aku rindu?
JyeaahH,,ramai kot yang aku rindu.
Agak-agaknya rindu aku berbalas tak nanti ?
Aku rindu time aku kecik dulu.
Rindu semua orang yang pernah menjadi sebahagian kenangan dalam hidup aku .
But now,the person gone and ada life diorang sendiri.
layakkah aku merindui mereka?
entah lah,tapi rindu tu kan hanya perasaan.setiap orang mesti ada hak kan .

Aku rindu my late grandfather ,the person who gave my name.
Then,Aku rindu abah aku.Lamanya aku tak jumpa abah aku.
Rasanya dah 5 tahun dah.
I don't know where you are now .
Probably one day i will meet you .I'm sure .
Abah pernah text aku,bagi nasihat and more.
Abah selalu ingatkan aku jangan tinggalkan solat and belajar rajin2.
Yes,I'll do it.Please pray for me.Pray for my success.

Aku rindu kawan sekolah rendah yang dah lama aku tak jumpa,
rindu kau SMS .rindu farai.
rindu kenangan sekolah rendah .rindu cikgu2 sekolah rendah .
rindu kenangan masa aku kecik kecik dulu.semua aku nak rindu.
memang entri ni aku buat untuk perkataan rindu jelah.
Masa aku kecik,aku selalu main dekat luar
bruised my knees,made up stories, and played hide and seek.
But now,duduk dalam rumah je .Buat homework ,tengok tv and internet.
Yang penting dalam rumah lah..
takdenya nak main dekat luar lagi bila dah besar macam ni.

I ate what my mum made.
I would think twice before i said 'no' to my parents.
Life wasn't hard,it was good and i can survived that time.
zaman sekolah rendah tak sama dengan sekolah menengah.
Sekolah menengah got a lot of homeworks and tension.
sekolah rendah got a lot of happiness and joyful .
Tapi sekarang aku lebih prefer sekolah menengah sebab aku rasa aku lebih matang dalam segala hal . ceHH !
Sekolah menengah best !



Aku mimpi dia.That means aku rindu dia kan.
Kawan yang pernah gelak and nangis sama sama dengan aku masa dulu.
Jatuh dan bangun sama sama.
Rahsia dia rahsia aku.Rahsia aku rahsia dia .Aku bahagia kawan dengan dia .
Umur aku dengan dia beza setahun,tapi aku boleh ngam dengan dia.
Dia tak pernah marah aku.
Dia selalu sabar dengan perangai aku .
Dia tak pernah buat aku sakit hati.
Dia faham aku.
Everything's perfect lah kawan dengan dia.
Aku rapat dengan dia sejak aku darjah 2 sampailah aku darjah 6.
Tapi dia tak sekelas dengan aku sekolah kebangsaan.
Kenapa sampai darjah 6 ?
mesti pelik kan.Kenapa tak sampai FORM 4 ?
Sebabnya,Allah lagi sayang dia.Dia pergi tinggalkan aku buat selama-lamanya masa aku darjah 6.
Dan time dia pergi tu,aku baru je lepas dapat result Upsr.
early in morning dalam pukol 11 pagi.Sumpah,sedihnya masa tu.
No one know how i felt and how i control that.
Inside,just inside the biggest sadness grow in my heart,get a better feeling by own ways.
Al Fatihah untuk Roziana bt Nordin.
memory with you won't fade away time by time,years by years until i'm die.
Dan sekarang,aku belajar untuk lebih menghargai kawan kawan yang aku ada .
I know find best friend is harder but i've found them :)


Tuhan ,hanya satu pintaku padaMU
jagalah ia saat aku jauh dari sisinya .


BAsed on all 'rindu' above,i'm just growing up,miss my childhood,
and it's phase in life to go through wth those i love and the ones who love me.
Conclusion,i'm happy when i'm growing up .








We are young lyrics




Give me a second I,
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Now I know that I’m not
All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find new ways to fall apart
But our friends are back
So let’s raise a glass
‘Cause I found someone to carry me home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Carry me home tonight
Just carry me home tonight
Carry me home tonight
Just carry me home tonight

The moon is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young




Hargailah kawan KITA !




Kadang-kadang kita tak reti menghargai kehadiran seseorang dalam hidup kita, kita tak endahkannya. Dan bila dia sudah kecewa dengan kita, dia lari dari hidup kita. Bila tiba satu masa kita mula menginginkannya, barulah kita mula mencarinya semula. Namun saat itu sudah tidak bermakna lagi. (Manusia akan menghargai sesuatu bila dia kehilangan sesuatu) =)
sedih video nie . .
Hargailah kawan kite selagi diorang masih ada ^^ ..
Tidak kira w/pon dimana mereka berada . .
kerana sahabatlah yang melengkapkan hidup kite selain keluarga:)))


Fara , Faten , yanie , mai ,azwa ,ejah ,zarith ,syafiqah ,thanks for being my truly friends

HappyBelated Bufday KAWAN !

ASSALAMUALAIKUM

Happy birthday to you ~
Happy birthday to you ~
Happy birthday to you *NURUL FATIN BT BUNADIR *~

Ehem2 :
Lai : esok birhtday kau kan faten ?
Fatin : eh , mana ade . .
bufday aku lame lagi la .
ko lupe ke lai ?
Lai : Lupe ?
please lahh . .
aku takkan pernah lupe birthday kau lagi fatin >>
2.4.1996 kann ?
aku dah ingat birthday kau fatin . .>>
sentiase ade dalam kotak memory aku nie . .
tau tau . .
so sorry ea weyhh . .

Iwill remember our friendship forever

Learn the past,watch the present, and let's create the future together .

Wish untuk kau :
Moge kau di panjangkan umur ,
Bahagie di dunia n akhirat ,
May Allah bless you ,

Aku akan ingat tarikh 2.4.1996 tue . .
Thanks untuk segalanye . .
Aku sayang kau KAWAN . .



Sungguh masa depan itu memang ada kerana kau telah menjalani satu tahun lagi masa usiamu. Selamat hari jadi untuk sahabat terbaikku

Holiday , Homework ? ?


Assalammualaikum !


dengan banggenye ,saya isytiharkan homework saye belom ciap dan belom pernah disentuh lagi . .
haha , ,gile kn ?terok kn?lagi 4 hari jew skul nk open. .
tapi nak wat camne . .memang busy sesangat buad mase nie . .
jap,busy pasal ape ekk?
fb?No ! . .
blog? NO but yes !
skype? No !
twitter ? No !
holiday(wetworld jew) ?so, No !
bf ? lgi la NO !
yeahh , ,busy sebab ade kelas ..
busy sebab ade camping 2 days 1 nite . .
huhu , ,penat camping punn belom hilang lagi . .
urghh , ,otot aku,tulang aku,badan aku sume sakit . .*sad face*
tapi siyez , camping taon nie la yang paling bestt bagi aku..
memang osem lhhaa kn..
cer tengok ape yang kitorang wat mase camping ue . .

waiting for xplorace . .

then , kena lari pulak dalam kebun ini . .

lepas dah lari ,kene angkat orang pulakk . .ehh ! mcm ku kenal je kain pelekat itu !
oh no ! my dad punye . .huhu

see ? nampak takk permainan dye ? haha , ,parit nie la yang kitorang kena redah . .
berkawan a.k.a bermain dengan lumpur memang terbaek lahh . .
nampak bes kan aktivitinye ?
adventure rite ?
actually banyak lagi gambarnye , tapi aku ni malas nak meng-upload gambo . .
so,sampai di sini sahaja gambo n cerite pasal camping . .

okee,,back to de tittle..
huh ! dari isnin sampai jumaat kene datang skul. . .
cuti tapi macam tak cuti jer. .
form 4 tapi macam form 5 jew . .
tapi tak pe lah , ,demi pelajaran ,aku sanggup bersusah payah . .cehh !
then,
my big family datang umah ..
so, kene bg layanan first class punye sebab dah lame sangat tak jumpe meke . .
tapi malangnye tak sempat nak bual panjang2 dgn mak cik kesayangan aku 2 cos ade camping . .
Mok su , thanks bagi jam ue sebagai present saye untuk pmr taon lepas . .
and thanks cos datang kat skul mase saye camping semate2 nakk jumpe saye . .
siyez rindu mok su sangat2 . .
hope to see you again . .

tadaaa ! dat watch ..osem !
oke,,off to write !

Diari pengarang : heyy ! thanks untuk coklat cadbury 2 !

No One Can Replace you MOM ! !


ASSALAMUALAIKUM . . !
I have a great mom and i love her !




With you was the best moment in my life . !


Alhamdulillah ! Dah 3 hari mak aku keluar dari hospital . .
Demam panasnya pon makin sembuh . .
Ya Allah ! terima kasih di atas kesembuhan ibuku dari sakit yang di hadapinya. .
sungguh aku tak kuat untuk melihat segala penderitaan dan kesakitan yang ibu aku lalui. .
biarlah aku yang sakit ..aku lebih rela Ya Allah. .
aku tak nak ibu aku yang sakit . .
sebab aku sayang ibu aku sangat2. .

First time ibu aku masuk hospital dan sakit teruk macam ni..
Aku takkan pernah lupa malam itu . .
and malam tue merupakan kenangan pahit bagi aku . .
kenapa ibu demam tak bagitahu angah ?
kenapa ibu hantar kitorang pegi sekolah sedangkan ibu tahu ibu tak larat masa tue . .

kenapa ibu pergi kerja jugak sedangkan ibu demam teruk ?
kenapa malam tue ibu tak bagitahu angah yang ibu betul2 dah tak larat ?
sungguh ! aku tak berharap malam itu berulang lagi . .
Ibu , terima kasih kerana ibu kuat untuk hadapi sakit yang teruk itu ..
mungkin selama ini anakmu sering mengabaikan kata kata mu . .
jarang dengar nasihat ibu . .
ibu , angah janji ..
lepas ini ,angah akan buat ibu sihat selalu and senyum selalu . .


Ibu ! jangan sakit lagi ea . .

Ibu...
Kata-katamu laksana embun di padang gersang nuraniku...
Memberiku setitik cahaya dalam kekalutan berfikirku...
Kau labuhkan hatimu untukku dengan tulus tak berpamrih...
Ibu...
Terimakasih atas segala pengorbananmu...

Ibu...
jasamu tiada terbalas...
jasamu tiada terbeli...
jasamu tiada akhir...
tiada tara....
jasamu terlukis indah di dalam surga...
Ibu...
hanya do'a yang dapat ku persembahkan untukmu karena jasamu tiada terbalas..SEmoga ibu sentiasa sihat
THANKS ALLAH because you had sent me my great Mom ever after !


Diari pengarang : get ready to go camping esok ! tak sabo rasenye nak pegi camping . .


Goodbyee stuFF !

Assalamualaikum. . .


selamat tinggal blog , selamat tinggal facebook , selamat tinggal notebook ,
selamat tinggal skype ,selamat tinggal twitter . .
selamat tinggal kekasih gelapku...acecehh,,geli jew..
next week,minggu yang paling menakutkan bagi aku . .
nak tahu kenapa ?
first test akan bermula. . !
walaupun hanye ujian semate2,tapi aku tetap takot !
ohmyGUCCI ! aku tak bace buku lagiiiii .. .
sejak dua menjak nie,aku tak tahu kenape tahap kemalasan melampau ni wujud dalam diri aku...
aku malas nak buadd homework,aku malas nak bace buku , semuanya aku MALAS . .sampai nak makan pon aku malas . .
yang aku rajin just tido-ing , blogg-ing, facebook-ing , jew . .teruk rite ?
sampai mak aku pon selalu marah aku sebab aku takk bace buku..
Astagfirullahalazzim...ape nak jadi la aku nie...
Mak aku kate,kalo nak jadi pegawai kedutaan kena belajo rajin2 bermula dari sekarang !
mesti superb Bahasa inggeris yaww ...
tapi malangnye aku mmg ank jati Melayu ,
so,bab2 english nie aku broken ckit..
bkn ckit,tapi byak kowt . .

so,aku dah buat keputusan muktamad dengan menjauhkan diri aku daripada netbook terSAYANG aku nie..
aku harap aku dapat buat yang terbaik untuk first test nie. .
Tolong doakan aku untuk first test ni ye !





Diari pengarang : shut down netbook , ulangkaji and bace buku !

Hanya Untuk Maulidur Rasul



hi,,Flower
ape kabo sume ?
sihat tidaKK ?
dh mkn ?
dh solat ?
dh mndi lom?
buat ape ?
gembira ke sedih ?
huhu. .byk btol tnye. . .yela,trase rindu lak ...
dh lame sgt x wat enty *
oke,today. . dis day. .dis tuesDAY. .
hari ni. . . haha*ayat tah pape !*
Aku n kawan2 wat SEPANDUK kt library . .
sepanduk or kain rentang tue dibuat smpena maulidur RASUL sekolah kitorang . ;
bngga woo dpt buadd kain rentang . .

yela,hsil kraftngan aku ad kat kain rentang tuee !
eh ,yeke ade ?
mmg ade,tp tak berapa nak byk la, ,
aku tak bnyak menyumbang hasil seni coz aku nie mmg bukan tangan seni . .
tp aku ni juz tangan lukis je. .
aceceh,,nipu beno la aku nie.. haha
stakat lukis bulat , empat segi ,n so far 2 aq reti la . .


Sebenarnye,,yg mmegang gelaran tangan seni tue Ili ,
bukan aku pon ,aq juz tolong mane yang perlu . .
By de way, ,Thanks ili ajak kitorg . .
untukk wat bende ni same2. . .
hehe,,time maulidur rasul nanti ad perarakan,
SO,kitorang r yg kene bwk kain rentang tue untuk wakil Form 4...



oke,Cekkidaud our kain rentang tue !..






































fieqa , aten

me , ejah

mira , ili

our library


ejah , yanie

gOsip time ! hehe

abes suda ! tapi kitorang punye kain rentang tue lom siap sepenuhnya lagi..
akan ada penambahannya nanti , ,jus wait n see pada entry lain. .




Diari pengarang *Faraizzati i miss all the time we spend 2gether,but right now,
u're not here with me *